Fredrik L aka Frik - värdarnas värd!

Lite tjöt om långhelgen som förbrännts hittills..

I torsdags kl ett kastade alleman på däck handskarna i golvet å slirade iväg från kneget för att ta sig an långhelgen med storm, mer lr mindre.. Strax innan mörkret dunsade ner på vår plan, drog jag på ett snabbvisit hos mina päron för snabbskifte till spiksulorna på vinterkärran efter att de alltför fantasi-rika meteorologerna skrämts med att 20 cm snö skulle täcka Moder jord samma natt. Därefter ägnade jag kvällen åt att begrava mig i min pundarsoffa framför en go film med massa vassa repliker, dvs Kill Bill vol 1. Ja, jag har tvåan oxå..

Sen kom långfredan som jag försökte dra ut ännu längre på, genom att slöa hemma framför dumburkarna varvat med lite mumsmums åt Plåt-Bertil.. till mig oxå givetvis.. kolakakor någon?.. Dagen försvann dock snabbt.. långfredag? yeah sure!..

Påskaftonets varenda timma förbrändes omsorgsfullt. Halv sju på morgonen vibrerade kudden friskt och jag laddade mig inför en heldag med farsan och helkväll med polarna i Vbg. Jag å pappa drog ner till i Jönköping för att besöka bilentusiasternas Mecka, En av Sveriges största bilmässa på Elmia med drygt 700 custombilar, motorcyklar, lastbilar samt modellflickor, stuntsshow mm som fick haklapparna att rinna över!..

   

Sent på eftermiddagen var jag å farsan tillräckligt uttorkade å käkade på en vägkrog innan farsan lämnade mig i Vbg. Förfest hos festvärden Frik med några barndomsvänner. Efter några snabba groggar, snapsar, drinkar å garvs drog vi allesammans till Trollhättan för att länsa plånböckerna hos poppiskrogen Lipz, grannkrogen O-nånting med avslutning i gatuköket som ligger mittemellan. Vid tre-tiden satt man hemma hos hotellvärden Frik, nöjd, flummig å med farbror John Blund juckandes hårt bakifrån..

Heliga söndan blev en syndig dag med skräpmat, helknäpp men cool tecknad vuxenfilm samt skönt tjöt med underhållningsvärden Frik innan man satte sig på rälsvagnen vid fyra-tiden för att dra hemåt. Å vem utbyter man DNA-celler med på tåget? Givetvis göllesnötten Fitt.. f'låt, Litto som höll på att övertala mig att hänga med till Närkes rövhål för partaj. puh!

Sitter nu i min snikfåtölj och ska surfa lite innan jag parkerar mig slafsigt framför den breda tjocka dumburken för att se I.Q. som jag lånat av filmvärden Frik. Jag lånar liksom jämt filmer av honom : D Sist lånade jag snyftarskivan A Beautiful Mind som gav mig en match att hålla tårarna tillbaka.. Har tvingat min morsa å lillsyrra att se filmen. Fan va de kommer att böla! ^^ The Notebook har jag ännu inte sett.. snyfta tsm me mig någon?..

Imöra blir det chill hos mah familia där jag även kommer tvätta några nersaltade bilar, nöta ner dumburkarna å köra VM i kelning med de extremt lata fästningsbona Micke å Molle. Därefter kommer de aldrig mer vilja kelas, nåja, ett jefla bra tag iaf.. mohahahaha!..

Räddhare lr dumsnut? lika illa oavsett..

Hujedamej sicka busar vädergudarna kan vare ibland!

Igår imorse satte jag mig i bilen för att dra till jobbet. Glad i hågen för att morgnarna äntligen är ljusa. Vårtecken som vitsippor å andra fjolliga gölleligöll-blommor kring trädgår'n syntes till. Sommarsulor på kärran då jag va säker på att vi sett den sista snöflingan för i år. Jag brummar iväg.. drygt en mil senare märker jag att det finns pyttelite snö på vägbanan å dikena. "naw va göllit, det har snöat i natt" tänkte jag. Ett par km senare kunde jag tro att jag hamnat i Boden..

Med drygt 3,5 mil kvar till jobbet slog tanken mig yr, om jag skulle vända hemåt å sjukskriva mig med tanke på sommardäcken knappt greppade i kurvorna.. "äsch what tha fakk, jag lever ba en gång. byss töff buse å ut på äventyr" tänkte jag å fortsatte. Det var dimmigt, snöade ivrigt, såg knappt vägen å bilens bakparti sladdade gärna hit å dit. Cruisade med massa andra trafikanter alla jefla mil.. Sommardäck på flesta medtrafikanters fordon.. Jag kom iaf fram till kneget i tid å utan missöden. Men såg några frusna stackare som klantat ner sig i diken, snödrivor, stolpar etc.

Till sist skulle jag parkera kärran vid kneget å givetvis fastnade jag mitt i en av parkeringsområdena, på ett sätt så att jag hindrade andra bilar för att kunna parkera där. "äh vafan, snön får la smälta under dan så kmr jag loss när jag åker hem efter jobbet". Tji som fisen fick jag. Fick skotta en bana åt bilen på drygt 30 meter á la halvmeter hög snö. Sen fick ett par kollegor hjälpa att knuffa på bilen, och som de slet de stackarna. De såg ut som ett par förtvivlade hungriga vargar som gjorde vadsomhelst för att få en liten köttbit att mumsa sig i..

Åkte hem gjorde jag inte,. Drog ist till en god vän i Vbg å slagga där. De första 3 milen från kneget hem till mig rådde det trafikstockning. Stod helt stilla bara för att nåra klantarslen 3 mil bort insett lite sent att deras bilar inte är några högutrustade rallybilar..

och vaddå räddhare? well. skulle ut med soporna nyss.. på vägen till soptunnan hämtade jag ficklampan i bilen. Hörde någon som trampade i kramsnön borta vid skogen ca 10 meter framför mig. "Hörde jag fel?!"  tänkte jag av naturliga skäl. Stod blickstilla å lyssnade efter en gång till.. tramp tramp tramp.. "GAAH!" Jag kutade tillbaka in till kåken med soppåsarna.. antingen var det en liten kissemiss som ville nosa upp nått smarrigt i soppåsarna lr så var det nån brunstig älg som fattat tycke för mina pösiga mjukisbrallor å jätteballar (de två soppåsarna)..

Ett långt inlägg som förhoppningsvis läsarna orkar läsa igenom hela texten. Till och med rubriken är för jävla lång!..

Slutet av mitt otroligt stillsamma helg närmar sig och jag känner ingen obehag av att det är måndag imöra, som jag vanligtvis brukar få. Ni vet, söndagsångest inpå kvällstimmarna. Som en del redan vet, så har jag skaffat ett nytt kneg i Trollhättan och efter ett par veckor där kan jag bara konstatera att jag stormtrivs där. Skönt!

Anledningen till att jag bytte jobb bestod av flera faktorer. Bl.a. att livet i Vara efter studenten helt enkelt inte blev som jag tänkt mig. Under den deprimerande senhösten 2007 började jag drömma om ett flytt till Trollhättan för att börja ett nytt liv där. Nytt bostad, nytt kneg, nytt folk, borta vid Thn. Var och är ju trots allt där jag jämt träffar mina vänner och hittar på bus. En dag fick jag nys om ett möjligt kneg via en vän, jag nappade, ansökte och kom in. Seger! Ett steg framåt. Härnäst gäller det att hitta ett bostad vid Thn med omnejd. Ett mindre hus med riktig garage att hyra. Med riktig menar jag med rediga väggar och betonggolv så jag kan stilla min obotliga passion för bilar där. Dvs äntligen få meka i bekväma förhållanden. Tanken att köpa en bostad har givetvis slagft mig, men väntar nog med det tills jag säkert vet att jag får fast anställning på det nya kneget. Btw, jobbar som fönstermästare. Nej, det betyder inte att jag slavar som fönsterputsare. Det betyder att jag bygger fönster. Min yrkestitel är eg. fönsterbyggare, för att va ärlig.

Nog om det!

Några månader sen jag kladdade här, så jag har missat att recensera min halvdana jul, busiga nyår och annat diverse smörja om skett i mitt ganska färglösa liv hittills. Inget som jag tänker dra ihop här. Fast denna helgen som varit, kan jag ändå va sjyst att blotta.. Bestämde mig redan i veckan för att bara stanna hemma och isolera mig från min omvärld. I fredags efter jobbet handlade jag en massa gött som tacos, godis å annat skräpmat som skulle räcka hela helgen. Därefter brände jag min helg genom att bara surfa i mååånga timmar, dega i soffan med ett par sköna filmer med maffiga tacos i nävarna, långpromenader och till sist men inte minst, läsa varenda inlägg som Alex Schulman skrivit på sin blogg. Nämnvärt är att han varit en av Sveriges bästa bloggare. I mina nya hörapparater spelades albumet Showbiz som musikerna Muse gjort, om och om igen hela denna stillsamma söndag, och det än i skrivandes stund. Jag har haft deras skiva liggandes hos mig i 3-4 år men aldrig pallat att lyssna på dem. Först idag orkade jag och insåg till min förvåning att de faktiskt är übersköna. fast på deras skivomslag ser ser de ut som emos. lixom wtf?! skitsamma, även mer lr mindre knasiga personer kan göra riktig grym musik.  Jag är riktigt nöjd med helgen som varit hittills. Fullt laddad för en ny vecka med en långhelg som avslutning.

Då ska jag bl.a. svischa ner till Jönköping för att besöka Elmia som då har en av Sveriges största bilmässor inom custom. Förekommer även hederliga veteranare och overkill-fräna motorcyklar där. Givetvis kmr varenda "leksak" där vara i blänkande utställningsskick så man dreglar sig till uttorkning..

och det ska erkännas.. efter flera timmar sträckläsning av alla Alex Schulmans blogginlägg, fick jag orken att masa mig till min egen och leka lite polemiker. Få se hur långvarigt detta blir, den här gången..